Hlavní obsah

MG začalo prodávat vlastní pick-up, láká především cenou

Novinky, fra

Kdysi britská značka MG, kterou ale po krachu koupil čínský koncern SAIC Motor, se utěšeně rozrůstá. Z původně jediného převzatého modelu je dnes už pěkná řádka různých aut a jedním z nich je i poctivý pick-up Extender, který láká zajímavou cenou.

Foto: MG

MG Extender

Článek

Hned na úvod je třeba říct, že pokud se vám auto zalíbí, budete mít pravděpodobně smůlu. Tohle auto se totiž za cenu v přepočtu asi 400 000 Kč prodává pouze na thajském trhu. Důvod je jasný – nenáročná klientela, která preferuje nízkou cenu a požaduje vysokou užitnou hodnotu.

Přesto bychom si měli o autě říct něco bližšího, protože značka MG se právě rozhoduje, jestli automobil neposlat do dalších států. Uvidí se podle zájmu a úspěchu v Thajsku. Navíc se značka už znovu etablovala na britském trhu, kde nedávno představila svůj elektromobil MG ZS EV. Takže základnu už v Evropě má.

Foto: MG

Interiér je klasický. Zatím jen pravostranný, ale levostranná verze je také k dispozici, protože vůz, ze kterého auto vychází, má takovou konfiguraci standardní.

Základem vozu MG Extender je podvozek převzatý z čínského pick-upu Maxus T70. Technika je převzata i včetně pohonné jednotky, což je dvoulitrový naftový agregát se 161 koňmi. Motor je spojen s manuální šestistupňovou převodovkou, na přání může být i automatická. Pohon je v základu pouze na zadní nápravu, lze objednat i verzi 4 x 4.

Auto je konkurentem takovým vozům, jako jsou Toyota Hilux, Mitsubishi L200 nebo Isuzu D-Max. U nás by to pak byly třeba ještě Ford Ranger nebo Nissan Navara. Karoserie tak vypadá velmi pěkně a mohutně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám