Hlavní obsah

Mezi elektrické dodávky už patří i Fiat Ducato, na dálnici bude spíš překážkou

Novinky, laz

Po konceptu Fiat zveřejnil produkční elektrickou variantu pro svou velkou dodávku. Jmenuje se E-Ducato a v městském cyklu zvládne 330 kilometrů na jedno dobití, maximální rychlost činí 100 km/h. Konkurencí bude například pro Volkswagen e-Crafter.

Foto: Fiat

Fiat E-Ducato

Článek

I když se éra elektrických dodávek nejdříve nastartovala především o segment níže, čistě bateriový pohon začíná být konkurenčním zbožím i mezi největšími užitkovými vozy na řidičský průkaz skupiny B.

Foto: Fiat

Fiat E-Ducato půjde dobíjet stejnosměrným proudem, podrobnosti ale Italové zatím nezveřejnili.

E-Ducato zvenčí od běžného modelu téměř nepoznáte. Krom nápisů na zádi, bocích a masce už na sebe dále nějakými barevnými či aerodynamickými prvky neupozorňuje. Přední kola pohání elektromotor o výkonu 120 koňských sil a 280 Nm maximálního točivého momentu.

Na výběr bude několik velikostí baterie. Fiat zatím nespecifikuje celou nabídku, ovšem dojezd na jedno nabití má stačit od 200 do 330 kilometrů v typickém městském a příměstském prostředí.

Fiat uvažuje o spojení crossoveru 500X a rodinného 500L

AutoMoto

Právě zaměření do města je dáno i maximální rychlostí, která činí jen 100 km/h. Mnohem důležitější je ale povolené zatížení až 1950 kilogramů. Stejně jako konkurenti navíc nabízí elektrické Ducato připojení k internetu a tedy i k firemním systémům pro organizaci flotily. Cena novinky zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám