Hlavní obsah

Mercedes třídy M prodělal drobnou plastickou operaci

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz zveřejnil první fotografie třídy M po lehkém faceliftu. Vzhled se o mnoho nezměnil: odlišnosti najdete na předním nárazníku, světlomety mají nyní nové obrysy, maska chladiče je větší. V interiéru se změnilo několik materiálů; motorová paleta zůstává stejná, nově ale došlo k drobnému snížení spotřeby paliva.

Článek

Třída M je pro Mercedes poměrně úspěšná - od dubna 2005, kdy se objevila na trhu druhá generace, se jich na celém světě prodalo zhruba 300 000. Po třech letech bylo na čase udělat facelift.

Vzadu je jinak tvarovaný nárazník. Na přání dodávaná ochrana spodní části vozu z ušlechtilé oceli obepíná zdvojená výfuková potrubí a automobil opticky rozšiřuje. Zadní sdružená svítilna má nyní tmavé sklo blikačů v kouřovém provedení.

:. Mercedes-Benz třídy M pro modelový rok 2009 - změny na designu jsou víceméně kosmetické a ani pod kapotou se neudálo nic zásadně nového. (Foto: Mercedes)

V interiéru Mercedes použil nové materiály; například střední část dveří je už od základní výbavy provedena s použitím imitace kůže. Na přání je možné zakoupit dvoubarevné kožené provedení. Jiný je také čtyřpaprskový multifunkční volant. Rozšíření se také dočkala sériové výbava třídy M. Patří do ní nyní systém preventivní ochrany cestujících Pre-Safe a hlavové opěrky.

:. Mercedes-Benz třídy M - minulá generace.foto: DaimlerChrysler

U faceliftované třídy M je k výběru pět motorizací s výkonovým spektrem od 140 do 285 kW (190 až 388 k). Jejich spotřeba oproti předchozím modelům se nepatrně snížila - až o 0,4 litru na 100 kilometrů. Nejsilnější motorizací disponuje model ML 63 AMG 4MATIC, který se chlubí výkonem 375 kW, respektive 510 koní.

Reklama

Související témata:

Související články

Minimální změna Mercedesu třídy B

Mercedes lehce omladil svou třídu B, která už je na trhu tři roky. Zasloužila si tak změnu. Ta současná je ale opravdu jen lehce kosmetická.

Mercedes koketuje s palivovými články

Mercedes-Benz třídy B poháněný palivovými články absolvoval svoje první zimní testování na severu Švédska. Při dvouciferných teplotách pod nulou se jeho...

Audi Q5 a Mercedes GLK - rivalové přicházejí

Audi na autosalonu v Číně uvádí kompaktní SUV, které možná bude přetahovat zákazníky od BMW X3 a nového GLK. Mercedes zde uvádí nové GLK, které možná bude...

Výběr článků

Načítám