Hlavní obsah

Mercedes třídy G slaví čtyřicátiny speciální edicí s výstižným názvem

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Géčko od Mercedesu se sice v loňském roce dočkalo zcela nové generace, ovšem ta původní tu byla od roku 1979 až donedávna. Nyní je tu speciální edice „stronger than time”, tedy „silnější než čas”.

Foto: Mercedes-Benz 4x

Speciální verze vychází z linie AMG.

Článek

Nová edice je k mání se všemi doposud dostupnými motorizacemi, tedy 350d, 500 a 63 AMG. Ovšem právě s příchodem této speciality je poprvé dostupný také posílený dieselový šestiválec 400d. Třílitr nabízí 325 koňských sil, o 39 koní více, než příbuzný 350d.

Foto: Mercedes-Benz

Na výběr je z několika laků karoserie.

Edici poznáte podle plaketky na boku a projektování hesla na zem ze zrcátek. Vychází z AMG paketu, takže součástí je i výraznější bodykit a odlišné materiály uvnitř. Specifikace je však otevřena, a tak můžete své výroční Géčko nechat nalakovat jakoukoli několika barvami ze standardní nabídky. Nechybí ani širší základní výbava včetně 360stupňové kamery či rozšířené bezpečnostní asistenční výbavy.

Foto: Mercedes-Benz

Edice se připomínám svým názvem na boční plaketě.

Foto: Mercedes-Benz

Místo hvězdy se ze zrcátek promítá název edice.

Ceny speciální verze pro Českou republiku zatím nebyly oznámeny, na trh by měla tato varianta přijít v příštích měsících, následně bude nejsilnější dieselová motorizace k mání také standardně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám