Hlavní obsah

Mercedes těsně před premiérou poutá na novou generaci GLA

Novinky, laz

Značka s třícípou hvězdou ve znaku znovu láká na premiéru svého důležitého modelu. Malý crossover GLA se ve své druhé generaci ukáže 11. prosince, zatím vidíme kus interiéru, maskované prototypy na polygonu a designérskou skicu.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLA druhé generace

Článek

Kompaktní třída Mercedesu bude mít ještě letos další přírůstek. K nové třídě A coby hatchbacku, sedanu a stylovému CLA ve dvou karosářských variantách či hranatému GLB přijde také crossover GLA.

Foto: Mercedes-Benz

Značka Mercedes nás láká na nový vůz prostřednictvím fotek z polygonu.

Foto: Mercedes-Benz

Auto trochu povyroste do výšky a stane se víc SUV.

Z novinky zatím vidíme krom obrázků maskovaného kusu z polygonu jen kus interiéru, přičemž tato fotka poutá na vylepšený asistenční systém pro cyklisty, když posádka vystupuje. Druhá aktuálně zveřejněná fotka je designérským črtem. Ukazuje celkové proporce novinky, které vypadají o něco elegantněji, než je tomu v současné podobě u první generace.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLA druhé generace

Zadní svítilny dostanou podobnou oválnou světelnou grafiku jako větší GLC po faceliftu. Mercedes se už stačil podělit i o pár technických údajů. Nová generace má být přibližně o 10 mm vyšší a asi 15 milimetrů kratší. To odporuje běžnému trendu, ovšem podle Mercedesu malé zkrácení vozu neznamená méně místa uvnitř. Ba právě naopak.

Stačí zatáhnout za pádlo a dostanete emocionální start, láká Mercedes-AMG

AutoMoto

Výstavní premiéru si sice novinka odbude až na březnovém autosalonu v Ženevě, ovšem online premiéra se odehraje již 11. prosince ve dvě hodiny odpoledne.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mercedes-AMG GLA 45 první generace

Reklama

Výběr článků

Načítám