Hlavní obsah

Mercedes překonal loňský rekord a prodal nejvíce aut v historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý automobilový koncern Daimler v období od ledna do listopadu zvýšil prodej luxusních automobilů Mercedes-Benz o 12 procent na 1,487 miliónu vozů. S předstihem tak překonal loňský celoroční rekord.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C63 AMG (2014)

Článek

V samotném listopadu se prodej meziročně zvýšil o 13 procent na rekordních 150 742 vozů. K růstu přispěla silná poptávka v Evropě a Číně. "Již v listopadu jsme překonali loňský celoroční prodej," uvedl šéf prodeje divize Mercedes-Benz Cars Ola Källenius. "Letošek tak bude pro Mercedes-Benz novým rekordním rokem," dodal podle agentury Reuters.

V celém loňském roce se prodej mercedesů zvýšil o téměř 11 procent na 1,46 miliónu vozů. Daimler vyrábí kromě osobních automobilů také nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou.

Koncern doufá, že Mercedes do konce tohoto desetiletí předstihne domácí konkurenty Audi a BMW a stane se jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily. Automobilky Audi a BMW by měly zveřejnit údaje o listopadovém prodeji příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám