Hlavní obsah

Mercedes poodhalil elektrický sedan EQE. Spolu s ním i elektrické AMG

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý Mercedes-Benz dál rozšiřuje flotilu svých plně elektrických vozidel. Na řadu přichází elektromobilní alternativa oblíbeného sedanu vyšší střední třídy E. Ponese název EQE a automobilka už poodhaluje její vzhled.

Foto: Mercedes-Benz

Upoutávka na Mercedes-Benz EQE

Článek

Podle posledních zpráv by se měl model EQE poprvé objevit na zářijovém autosalonu IAA v Mnichově, který nahrazuje tradiční akci ve Frankfurtu nad Mohanem. Mercedes tam před zraky zvědavých novinářů i ostatních diváků poprvé odhalí elektrický sedan vyšší střední třídy. Společně s ním se na autosalonu představí i další tři nové elektrické mercedesy.

Najde Mercedes místo pro další model? CLE má zaplnit díru na trhu

AutoMoto

Vedle nového EQE se bude jednat o extrémně výkonný elektromobil z dílny AMG, který bude plně konkurovat Audi e-tron GT RS, a také koncepční elektromobil od luxusního úpravce Maybach. Kromě těchto modelů se na autosalonu ukáže i v dubnu představený model EQB.

Foto: Mercedes-Benz

Upoutávka na Mercedes-Benz EQE

Není zcela jasné, jak bude nové EQE vypadat, nicméně se dá očekávat, že převezme designový jazyk již představených elektrických modelů. Očekávejme proto oblé tvary, LED světlomety, nízkou karoserii a luxusní interiér plný nejmodernějších technologií. Upoutávka, kterou Mercedes zveřejnil, ukazuje horizontální LED světelný pásek přes celou záď vozu.

Mercedes bude připraven na nucený přechod k elektromobilitě, říká šéf

AutoMoto

Již dříve se také objevily špionážní záběry z testování EQE, který vypovídaly o tom, že sedan vyšší střední třídy bude mít mnohé společné s větším sourozencem EQS. Ví se například, že obě auta sdílejí stejnou platformu. Spekuluje se o tom, že EQE bude oproti luxusní elektrické limuzíně působit více sportovním dojmem. Jisté je, že jasno budeme mít už velmi brzy.

Reklama

Související články

Mercedes zmodernizoval čtyřdveřové AMG GT

Čtyřdveřové GT od Mercedesu-AMG se po třech letech dočkalo první dílčí modernizace. Týká se především výběru laků či materiálů, zapracovalo se ale i na...

Výběr článků

Načítám