Hlavní obsah

Mercedes má miniaturní tahač na auta. Je to precizní zmenšenina modelu Actros

Novinky, fra

Většina automobilek nabízí své vozy i jako modely. Některé mají kvalitnější, jiné méně hodnotné kusy. Mercedes teď představil fantastický tahač Actros GigaSpace v měřítku 1:18 jako tahač aut.

Foto: Mercedes-Benz (4x)

Nádherný tahač Mercedes-Benz Actros GigaSpace – jen v měřítku 1:18

Článek

Mercedes má své modely opravdu kvalitně vyvedené. Také je připravuje se špičkovou firmou NZG, což je docela pojem. Dokonce i ten Actros GigaSpace už v portfoliu má. Jenže jen jako 1:50. A to je hodně malé. To 1:18 je jiná káva. Model je 113 cm dlouhý a váží 10 kg! Díky své velikosti tu mohou být patrné všechny detaily. A že jich je. Vždyť auto je složeno ze 167 zinkových, 80 plastových a 32 leptaných komponent, které jsou spojeny 225 šroubečky a sponkami.

Foto: Mercedes-Benz

Model je přesně podle originálu

Foto: Mercedes-Benz

Detaily jsou úžasné

Dokonce i plošiny vozidel a rampy jsou vyrobeny z vysoce odolného kovu. Mají přesné rozmístění otvorů, jak je to u originálu, a nejen to. Mají dokonce i stejný systém pojistek proti pádu a stejné posouvání jako u skutečného vozu. Samozřejmě se dají otevírat dveře či podívat se na motor.

A aby auto nebylo vystaveno prázdné, Mercedes nabízí celou řadu modelů v tomto měřítku. Nově také přidal do nabídky modely v různých barvách GLE, nové A, X, V, AMG-GT 63 4MATIC, AMG E 63 S 4MATIC, 450 SEL 6.9 (W 116), SL-Class (Pagoda W 113), 300 (W 186)…

Foto: Mercedes-Benz

Je možné vybrat i několik nových osobáků.

Cena je ovšem poplatná velikosti, kvalitě a značce. Auto stojí v přepočtu přes 16 000 Kč a další auta na korbu také stojí nemalé peníze. Třeba GLE v barvě iridium silver nebo briliant blue nějakých 2300 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám