Hlavní obsah

Mercedes Karla Gotta je na prodej, za prvního majitele si připlatíte

Novinky, Marek Bednář, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes po Karlu Gottovi by jistě v garáži potěšil nejednoho skalního fanouška tohoto českého zpěváka. Nyní je jeden na prodej, a to dokonce s původní registrační značkou.

Foto: Sbazar.cz

Mercedes-Benz S500 po Karlu Gottovi

Článek

Téměř přesně před rokem zesnulý Karel Gott měl rád auta a za svůj život jich měl pěknou řádku od fabie až po porsche. Do jeho garáže také postupně patřilo několik mercedesů třídy S - a jeden z nich, kousek generace W220, je právě na prodej.

Foto: Profimedia.cz

Karel Gott ve svém Mercedesu třídy S

Vůz je na prodej v Praze a prodávající v jednom z inzerátů na německém webu Autoscout24 „dokládá” prvního majitele pomocí fotografie Osvědčení o registraci vozidla. Je v něm skutečně uvedeno Gottovo jméno, avšak registrační značka je začerněná.

Foto: Sbazar.cz

Mercedes-Benz S 500 po Karlu Gottovi

Vůz má, jak dokládá jiný inzerát na stejný vůz na českém inzertním webu Sbazar, svou původní pražskou značku, tedy 3A4 9349. Podle archivních fotografií a dalších zdrojů tmavě šedý Mercedes S 500 s touto značkou skutečně patřil Gottovi, takže o pravosti vozu nejsou velké pochybnosti.

Foto: Sbazar.cz

Mercedes-Benz S 500 po Karlu Gottovi

Verze S 500 znamenala u generace W220 pětilitrový benzínový osmiválec o výkonu 306 koní. Vůz je podle fotografií ve výjimečném stavu, v plné výbavě a má za sebou 223 tisíc kilometrů. Cena ovšem odpovídá statusu prvního majitele - činí 649 tisíc korun. Cena podobných kusů bez této historie se pohybuje přibližně do 150 tisíc korun.

Generace W220 je čtvrtou v rodu vlajkových lodí stuttgartské značky. Vyráběla se v letech 1999 až 2005. Nejen elegancí, ale i 485 tisíci prodanými kusy předčila předchozí třetí, na pohled hranatější vydání. Gott v průběhu let vlastnil několik dalších „eskových” mercedesů, včetně poslední šesté generace W222.

Foto: Sbazar.cz

Mercedes-Benz S 500 po Karlu Gottovi

Reklama

Související články

SPECIÁL: Karel Gott - život a dílo

Božský Kája, Sinatra východu či Zlatý hlas z Prahy, to vše jsou přezdívky Karla Gotta, nejslavnějšího českého zpěváka a plzeňského rodáka.

Výběr článků

Načítám