Hlavní obsah

Mercedes-Benz ukázal facelift třídy C

Novinky, Martin Žemlička

Německá automobilka během vánočních svátků zveřejnila první informace o modernizované třídě C. Světová premiéra je plánována na detroitský autosalon v lednu, prodej bude zahájen na jaře. Prodejní ceny zatím nebyly oznámeny.

Článek

Po stránce designu se nejvíce změnila příď vozu – přepracovaný je přední nárazník a nově jsou tvarované také přední světlomety. Německý výrobce sladil tvary se současnými mercedesy. Protáhlá jsou světla pro denní svícení. V zadních partiích se toho moc nezměnilo; jinak vypadají zadní světla. Uvnitř jsou použity lepší materiály, interiér vypadá hodnotněji a celkově se přiblížil větší (a dražší) třídě E. Nový je volant a přístrojová deska.

Nabízené pohonné jednotky jsou nyní hospodárnější. Na výběr se nabízí čtyři benzínové a pět turbodieselových motorů. Výkony sahají od 88 kW do 225 kW (120 - 306 k). V nabídce jsou i verze s pohonem všech čtyř kol (4Matic).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz C 320 CDI

Modernizace třídy C se týká jak verze sedan, tak praktičtějšího kombi. Ve světové premiéře se omlazené „céčko“ ukáže v polovině ledna na autosalonu v Detroitu. Prodeje by měly být zahájeny následně, první vozy se k zákazníkům dostanou na jaře. Prodejní cena modernizované verze zatím nebyla oznámena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám