Hlavní obsah

Mercedes-Benz CL 63 AMG dostal nový osmiválec

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrcholný model CL 63 AMG se dočkal nového přeplňovaného osmiválce, který nahrazuje původní atmosférický motor. Motor má ve verzi AMG Performance Package výkon 571 koní a jeho nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 300 km/h.

Článek

Nový motor V8 s interním označením M 157 nahrazuje původní 6,2litrový atmosférický (nepřeplňovaný) osmiválec. Nový osmiválcový motor se dvěma turbodmychadly má zdvihový objem 5,5 litru (označení 63 AMG zůstává) a nabídne výkon 400 (544 k) až 420 kW (571 k).

Maximum točivého momentu vrcholí na hodnotě 800, respektive 900 Nm, osmiválec se dodává výhradně v kombinaci se sedmistupňovou automatickou převodovkou. Vyšší výkon má pouze dražší verze AMG Performance Package.

Nový vidlicový osmiválec nabídne několik zajímavých technických řešení. Jsou to celohliníková kliková skříň, čtyřventilová technika s natáčením vačkových hřídelů,  chlazení nasávaného vzduchu výměníkem typu vzduch/kapalina a funkce start-stop pro samočinné zastavení motoru při jeho nečinnosti (například čekání na semaforech).

Kombinovaná spotřeba paliva činí 10,5 litru, nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 300 km/h a zrychlení 0-100 km/h proběhne za 4,4 vteřiny. Ceny za nový model zatím nebyly zveřejněny. Stejný motor dostane i model S 63 AMG.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám