Hlavní obsah

McLaren Speedtail může mít zlaté logo

Novinky, maž

McLaren Speedtail se poprvé ukáže koncem října. Automobilka v předstihu zveřejnila jednu pikantnost: pokud zájemci budou chtít, mohou mít logo na kapotě z osmnáctikarátového zlata.

Foto: McLaren

Logo McLarenu s pravým zlatem

Článek

Je to rozmařilost, navíc lehce nepraktická. Ale kdo má hromady peněz a neví, co s nimi, může si přímo od britské automobilky pořídit něco velice drahého a extravagantního.

Místo klasického loga na kapotě jej totiž můžete mít z osmnáctikarátového bílého zlata. Nápis McLaren je vyleptávaný laserem, na podkladovou destičku je použit karbon.

Cenu za zlaté logo u modelu Speedtail britská automobilka neuvádí. Zároveň ani není jisté, kolik zlata se na jeho výrobu spotřebuje.

Světová premiéra příští pátek

Nový hypersport od McLarenu, vyvíjený s kódovým označením BP23, se nejprve ukáže na soukromé akci pro pár vyvolených, na 26. říjen pak automobilka slíbila světovou premiéru.

Je neuvěřitelné, že všech 106 kusů, které ve Wokingu automobilka vyrobí, se okamžitě prodalo. A to za astronomickou cenu 62 miliónů korun, což je podobná cena, za kterou Bugatti nabízí svůj chiron.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám