Hlavní obsah

Mazda poutá na nové SUV CX-60, dorazí v březnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazda zveřejnila oficiální upoutávku na nový model CX-60, který by měl dorazit na trh v Evropě jako pětimístné SUV. První plug-in hybrid od Mazdy má premiéru naplánovanou na 8. března letošního roku.

Foto: Mazda

Mazda CX-60

Článek

Upoutávka, kterou nekonvenční japonská automobilka Mazda uveřejnila, prakticky potvrzuje uniklé snímky vozu, které se na svět dostaly koncem loňského roku. Potvrzuje se, že model CX-60 bude mít typické tvary karoserie SUV, agresivní přední světlomety a svislé sací otvory v náraznících. Chybět pak nebude ani velká maska chladiče.

Mazda možná potěší fanoušky, patentovala si kupé i sporťák s Wankelem

AutoMoto

Model CX-60 bude první Mazdou, která pod kapotu dostane plug-in hybridní pohonnou jednotku. Tvořit ji má 2,5litrový benzínový čtyřválec kombinovaný s elektromotorem, což bude dohromady vozu poskytovat kombinovaný výkon 304 koňských sil. Mazda více podrobností neuvedla, ale vedení doplnilo informace o tom, že vůz bude mít k dispozici i pohon všech kol.

Mimo plug-in hybridní jednotky dostane pětimístné SUV od Mazdy také motory Skyactive jak na benzín, tak i na naftu. Oba ale budou spojeny se 48V mild-hybridní jednotkou.

Nová Mazda 2 Hybrid není náhradou za konvenční model

AutoMoto

Novinka by měla předcházet příchod větší Mazdy CX-80, která by měla dostat sedm míst v kabině. Oba modely pak byly navrženy pro evropské a asijské silnice. V USA se pak představí modely CX-70 a CX-90. Všechny čtyři vozy čeká premiéra v letech 2022 a 2023.

Reklama

Související témata:

Související články

Anketa o světové auto roku zná své finalisty

Na automobilovém veletrhu v indickém Novém Dillí bylo vybráno deset finalistů do ankety o Světové auto roku. Své finalisty znají i další kategorie. Dvě česká...

Výběr článků

Načítám