Hlavní obsah

Maserati poodhalilo elektrické kupé GranTurismo Folgore

Odložená premiéra nového Maserati GranTurismo je za rohem, po odkladu by se měl ukázat letos. Ještě než italská automobilka strhne plachty ze spalovací verze, poutá na elektrickou variantu GranTurismo Folgore.

Foto: Maserati

Maserati GranTurismo Folgore

Článek

Úplné odhalení nového elektrického kupé je naplánováno na rok 2023, ale ve čtvrtek zveřejněné upoutávky nabízejí pohled na to, jak bude GranTurismo Folgore vypadat.

Nejde o drastický odklon od známého tvaru přechozí generace. Tři fotografie ukazují auto zahalené jen v lehké kamufláži ve stínu. Nechybí aerodynamická třípaprsková kola a alespoň nějaká forma ikonické mřížky chladiče. To jsou prvky, které budou elektromobil odlišovat od spalovací verze nejvíce.

Foto: Maserati

Maserati GranTurismo Folgore

Foto: Maserati

Maserati GranTurismo Folgore

Maserati zatím nesdílí technické specifikace, ale z dřívějších vyjádření vyplývá, že novinka bude stavět na nové platformě se třemi elektromotory. Bude mít 800voltovou baterii namontovanou nízko v autě.

Maserati slibuje systémový výkon více než 1200 koní. Zrychlení z nuly na 100 km/h má trvat méně než tři sekundy.

Stellantis chystá elektrickou platformu pro příští Maserati Ghibli a Quattroporte

AutoMoto

Přechod Maserati k elektromobilům by měl nyní proběhnout poměrně rychle. Po GranTurismu dostane nový crossover Grecale elektrickou verzi, která bude také debutovat v roce 2023. Do roku 2025 bude mít své elektrické verze i sedan Quattroporte a SUV Levante, stejně jako supersport MC20.

Všechny tyto modely budou součástí podznačky Maserati Folgore, do roku 2030 zůstanou v nabídce Maserati pouze elektrické modely. To vše je součástí ambiciózního plánu skupiny Stellantis, který byl oznámen začátkem tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám