Hlavní obsah

Malý Mercedes narostl pro Číňany do velkých rozměrů

Novinky, fra

Řada A patří v kategorii Mercedesu na spodní příčku co do velikosti. Pro čínský trh ale vypouští značka upravený model, který je protažený do podoby sedanu, a navíc i s delším rozvorem.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A L Sport Sedan

Článek

Čínský zákazník je náročný. I když tělesnou konstrukcí nevyniká, potřebuje prostě mít pocit místa a prostoru. Potřebuje mít pocit, že sedí v opravdu velkém autě. A tak i když jde o nejmenší řadu značky Mercedes – stále je to Mercedes a musí to být opravdu velké auto. Proto se na pekingském autosalonu objeví řada A Sport Sedan, a navíc s prodlouženým rozvorem.

Malý Mercedes dostal pro Čínu karoserii sedan a prodloužený rozvorVideo: Mercedes-Benz

Co to tedy znamená? Možná si pamatujete, jak minulý rok v Číně představila značka Concept A Sedan. A tady je v celé své kráse v sériové podobě. Příď je prakticky kompletně převzatá z modelu CLS. Pak následuje velký rozvor kol, který zde má 2789 mm, což je o 60 mm více, než by měla standardní verze. Vzadu pak je tradiční kufr tříprostorové karoserie, který má objem 420 litrů.

Uvnitř je samozřejmě kompletní ohromný elektronický displej, bez kterého se dnes v Číně auto téměř neprodá. Čínský zákazník je extrémně zatížený na technologické novinky, takže nová přístrojová deska mercedesu byla samozřejmostí.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A L Sport Sedan

Pod kapotou jsou jen zážehové čtyřválce. Dva mají objem 1,33 l a mají výkony 100 nebo 120 kW. Dvoulitr pak nabídne 140 kW. Oba motory mají v základu samočinnou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku.

Dočkáme se auta i v Evropě? Standardní hatchbacková verze bude pravděpodobně k vidění na podzimním autosalonu v Paříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám