Hlavní obsah

Malé SUV Audi Q2 je vyloženě do města

– Ženeva

Zatímco Volkswagen v Ženevě představil koncept malého SUV, Audi už ukázalo sériový model. Jmenuje se Q2 a je to auto určené vyloženě do města.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nové Audi Q2

Článek

S délkou 4,2 m a rozvorem 2,6 m se tedy velice podobá konceptu Volkswagen T-Cross Breeze, ale samozřejmě nemá sundavací pevnou střechu.  [celá zpráva]

Když jsme se u VW zastavovali nad velikostí zavazadelníku, tak Audi ukazuje, jak velký může být – tady má nejmenší hodnotu 405 a největší 1050 litrů

Foto: Audi

Audi Q2

Prodej modelu Audi Q2 bude zahájen nabídkou šesti motorů. Kromě tříválce TFSI 1,0 litru bude paleta zážehových motorů zahrnovat dva čtyřválce se zdvihovým objemem 1,4 a 2,0 litru. Navíc budou k dispozici tři vznětové čtyřválce se zdvihovým objemem 1,6 a 2,0 litru. Výkony motorů pokrývají rozsah od 85 kW (116 k) do 140 kW (190 k).

Jako alternativu šestistupňové mechanické převodovky nabízí Audi pro všechny motory sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku S tronic. U nejvýkonnějšího motoru TDI a jednotky 2.0 TFSI nalézá uplatnění nově vyvinutá dvouspojková převodovka.

Oba uvedené motory jsou kromě toho sériově kombinovány s trvalým pohonem všech kol quattro. Verze s pohonem předních kol mají zadní nápravu s vlečenými rameny spojenými torzně poddajnou příčkou, modely quattro jsou vybaveny čtyřprvkovou zadní nápravou.

Foto: Audi

Audi Q2

Audi Q2 je sériově vybaveno monitorem MMI, který je umístěn v horní části přístrojové desky. Informační a zábavní systém lze ovládat otočným tlačítkem a dvěma tlačítky na středovém tunelu. Na přání dodávaný systém MMI Navigation plus s MMI touch je navíc vybaven dotykovou plochou na centrálním ovládacím prvku.

Kromě toho lze systém komfortně používat prostřednictvím hlasového ovládání hovorovou řečí a integrované vyhledávací funkce MMI. Hotspot WLAN umožňuje připojení přenosných koncových zařízení k internetu.

Audi Q2 bude uvedeno na evropský trh na podzim 2016. Zákazníci budou moci objednávat kompaktní SUV od poloviny letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám