Hlavní obsah

Malé sportovní kombi od Seatu se představuje na první skice

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka potvrdila nové dynamicky vypadající kombi, které bude založeno na nové Ibize. Jako malou ochutnávku zveřejnilo tiskové oddělení první skicu připravovaného modelu. Novinka se bude jmenovat Ibiza ST (Sports Tourer - sportovní kombi).

Článek

Seat Ibiza se dočká třetí karosářské verze - vedle tří- a pětidvéřové verze přibude i praktické kombi. Koncern chce také tuto Ibizu stylizovat do dynamického kabátu. Seat zatím pouze potvrdil práci na tomto modelu, bližší informace nesdělil.

Dá se nicméně předpokládat nasazení stejných pohonných jednotek jako v případě hatchbacku. To znamená tříválcovou benzínovou jedna-dvojkou (70 k), čtyřválcovou 1,4 (85 k) a 1,6 (105 k). Naftové motory zastupuje tříválec 1,4 TDI (80 k), a dvě 1,9 TDI s výkony 90 k a 105 k.

Vzhled Ibizy ST navrhl Belgičan Luc Donckerwolke, který mimo jiné pracoval i na designu první novodobé Škody Octavie a první generace Fabie. Právě Fabia combi bude jedním z konkurentů španělské novinky.  

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Seat Ibiza - pětidvéřová verze

Seat Ibiza - pětidvéřová verze

FOTO: Martin Žemlička, Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Seat koketuje s elektrickým pohonem

Seat León Twin Drive Ecomotive je název prototypu elektricky poháněného vozu, na jehož vývoji španělská automobilka v současnosti pracuje. Technologie Twin...

Výběr článků

Načítám