Hlavní obsah

Majitel ukradeného Volkswagenu vyplatí nálezci 25 000 Kč

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kterým odcizili automobil mají jen velmi malou šanci, že se jim jejich vůz vrátí zpět. V České republice působí mnoho organizovaných profesionálních skupin zaměřených na krádeže vozů a Policie ČR nezvládá je objasňovat. Proto si někteří snaží pomoct sami. Jeden majitel veterána na to šel přes apelaci na samotného zloděje.

Článek

Krádež Škody Octavia, Fabia či Felicia je velkým problémem. V množství automobilů si jej nikdo nevšimne a může beztrestně jezdit po našich silnicích klidně pár dní. Jenže u veterána je to něco jiného. Jeho historickou hodnotu, která mnohdy převažuje nad cenou původní vyvažuje nemožnost použití automobilu na silnicích, aniž by vyvolal pozornost.

Na tuto notu apeluje i majitel Volkswagenu VW 181 z roku 1969, následovníka válečného vozidla KdF 82. Na internetových stránkách i v médiích se snaží přesvědčit zloděje, že vrácení se mu vyplatí.

"Proto prosím v případě že jste vůz odvezli "omylem", neničte jej ale odstavte a dejte mi anonymní tip," píše majitel. Dále dodává: "Nebudu po vás pátrat, odměna 25 000 Kč bude vyplacena Vámi zvoleným způsobem."

Tento způsob je velmi netradiční. Na druhou stranu velmi rozšiřuje možnosti návratu vzácného vozidla, které nemá cenu příliš vysokou, ale ta historická a především osobní je velká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám