Hlavní obsah

Magneti Marelli možná bude patřit Korejcům

Tradiční italský výrobce elektroniky a součástek do automobilů Magneti Marelli, který je dnes pod křídly koncernu Fiat Chrysler, se možná přesune do Koreje. Zájem má o něj Samsung.

Foto: Fiat Chrysler Automobile

Výrobní program Magneti Marelli je opravdu široký

Článek

Tenhle zájem trvá už několik let. Samsung ví, že je zapotřebí diverzifikovat jeho výrobní portfolio. Že televize a mobily výrobu neutáhnou. A tak se snaží získat vrátka do automobilového průmyslu. Ale to nejde jen tak. Proto by koupě Magneti Marelli byla logickým a velmi dobrým krokem, jak dostat značku Samsung do aut, kde je v současné době hodně zářivá budoucnost pro výrobce elektroniky.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) už zájem kdysi potvrdil, ale k dohodě nedošlo. Teď se prý ukazují okolnosti, které by mohly už dohodu se Samsungem přiblížit. Hodnota celé transakce se podle odborníků může přiblížit velmi zajímavým číslům – 2,67 miliardy eur, tedy asi 72 miliardám korun.

Výrobci elektroniky, mobilů i softwaroví giganti už dokázali, že zájem o automobily je ohromný. Například v oblasti infotainmentu bojují ve velkém Apple a Google. Microsoft s Windows sice začal útočit minulý rok, ale nohy mu podtrhly samotné automobilky, když sice potvrdily spolupráci, ale nakonec instalovaly konkurenční software.

Asi nejzajímavější průnik do světa automobilů provedl čínský gigantický prodejní server Alibaba, který dokázal společně se SAIC Motor připravit nové auto s vlastním softwarem, který je přímo napojen na Alibabu, takže auto může stahovat hudbu, platit přes platební bránu AliPay apod. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám