Hlavní obsah

Luxusní odnož značky Hyundai představila další velké SUV

Novinky, Daniel Havlina

Po dvou modelech G70 a GV80 uvádí dnes už plnohodnotná automobilka Genesis, luxusní divize Hyundaie, další vozidlo, tentokrát luxusní crossover GV70. Zatím pro jihokorejský a americký trh, nicméně v zákulisí se hovoří i o vstupu značky do Evropy.

Foto: Genesis

Genesis GV70

Článek

Model GV70 je stylovější verzí vlajkového SUV GV80. Po skromné premiéře v říjnu Korejci konečně odhalují kompletní informace, včetně techniky.

Genesis GV70 by se měl podle slov automobilky stát jedním ze základních stavebních kamenů nabídky, která je luxusní odnoží jihokorejského Hyundai. Vůz má typické rysy, velkou přední mřížku chladiče s kosočtvercovým vzorem, duální přední světlomety i elegantní tvary typické pro větší městské crossovery.

Luxusní odnož Hyundaie přichází s prvním SUV. Design nesedne každému

AutoMoto

Na vozidle hned při prvním pohledu zaujmou velká litá kola a na zádi také dva otvory výfuku. V běžné výbavě mají koncovky hranatější tvary, ve sportovním provedení Sport Package jsou velké a kulaté. Tato výbava pak obsahuje i černé akcenty karoserie nebo difuzor.

Co se interiéru týče, ten působí velmi luxusním dojmem. Genesis vsadil na minimalistické rysy, kůži, sportovní sedadla a velký horizontálně uložený displej infotainmentu. Vůz bude rovněž vybaven například čtečkou otisků prstů a řadou dalších asistentů.

Foto: Genesis

Genesis GV70

Foto: Genesis

Genesis GV80

V základní verzi se bude novinka prodávat s 2,2litrovým vznětovým čtyřválcem o výkonu 210 koní. Alternativou je 2,5litrový čtyřválec o výkonu 304 koňských sil a točivém momentu 421 Nm. Pro náročnější zákazníky je ale připravený i tři a půllitrový šestiválec s dvojitým přeplňováním. Nabídne 380 koní a 530 Nm točivého momentu.

Nejluxusnější Genesis chce převálcovat Lexus

AutoMoto

Standardem bude osmistupňová samočinná převodovka, připravena je varianta se zadním pohonem i čtyřkolkou. Genesis hodlá GV70 představit v roce 2022, jeho cena je zatím neznámá.

Podle serveru Automotive News je vstup prémiové značky Genesis v Evropě na spadnutí, divizi má na starém kontinentu vést Dominique Boesch, který dosud vedl prodeje u Audi. Značka se k tomu však dosud oficiálně nevyjádřila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám