Hlavní obsah

Luxusní, nebo terénní Focus? Ford nabídne dva v jednom

Hatchback Focus dostane v příštím roce další stupeň výbavy. Evropské zastoupení automobilky navíc prozradilo, že se pod kapotou objeví i mild hybridní pohonná jednotka.

Foto: Ford

Ford Focus v nové výbavě Active X Vignale

Článek

V současné době si Focus mohou zákazníci v Evropě pořizovat ve výbavě Trend, Titanium, sportovně laděném ST-Line, „terénním“ Active a vrcholném ST, pro ty nejnáročnější je tu pak luxusní Vignale. Ford si ovšem myslí, že je to málo a přidá ještě jeden stupeň.

První jízda s novým Fordem Focus ST: Špička mezi rychlými hatchbacky

Testy

Novinkou bude výbava Active X Vignale, která dorazí pro obě karosářské verze vozu hatchback i kombi a měla by v sobě snoubit odolnost, praktičnost a robustnost verze Activ s nejluxusnějšími prvky komfortního Vignale. Zákazníci se tak mohou těšit na exkluzivní 17‘ palcová kola, kontrastní lak na zpětných zrcátkách a střeše, LED světlomety, ale i kožená sedadla, parkovací asistenty i head-up displej.

Foto: Ford

Ford Focus v nové výbavě Active X Vignale

Ford zároveň s novou výbavou oznámil i přidání nové motorizace do svého portfolia. Je jí 48voltový mild hybridní motor, který bude založený pravděpodobně na litrovém benzinovém motoru. Modrý ovál se však v tom případě o další podrobnosti nepodělil.

Jak převézt vánoční stromek? Je třeba dbát na pár pravidel

AutoMoto

Co se týče české dostupnosti verze výbavy Active X Vignale, není jasné, zda se ji Ford rozhodne na našem trhu nabízet. Kvůli nízkým prodejním číslům nejluxusnější výbava z tuzemského trhu úplně zmizela. Vše tak bude záležet na vedení českého Fordu.

Foto: Ford

Ford Focus v nové výbavě Active X Vignale

Reklama

Související témata:

Související články

Fordu letí prodeje dolů, drží jej pickupy

Akcie Fordu se propadly o skoro sedm procent dolů po zveřejnění výsledků hospodaření za druhý kvartál. Propad prodejů v Evropě, Číně a částečně i v USA...

Výběr článků

Načítám