Hlavní obsah

Luxusní Infiniti se oficiálně chystá do Česka

Právo, Novinky, Jaroslav Šimek

Infiniti, luxusní odnož japonského Nissanu, se chystá vstoupit na evropský trh, včetně toho českého. Zatím se dalo Infinity koupit jenom v USA a v Japonsku.

Článek

Před několika lety jsem měl na zkušebním okruhu nedaleko Tokia poprvé možnost usednout za volant hned několika modelů Infiniti, obchodní značky luxusních a výkonných aut, která je podobně jako Lexus u Toyoty součástí modelového portfolia společnosti Nissan Motor Corporation. První dojem z testování? Ať už jsem v nich jel po „kočičích hlavách“, asfaltových „boulích“ či superrychlém povrchu, vzbuzovala respekt.

:. Infiniti G 37 Coupé

Žel, jednalo se o produkty, které výhradně směřovaly především na japonský a severoamerický trh. O dovozu do Evropy se tehdy ještě vůbec neuvažovalo. Nyní se však situace mění.

„Rozsekl“ to nedávný ženevský autosalon, kde zástupci společnosti informovali o tom, že tyto vozy se mají už zanedlouho stát součástí automobilové společnosti na starém kontinentu. Ostatně určitou reklamu – a je možné se podívat i na naše silnice – dělají už Infiniti, která si zasvěcenější zájemci pořídili především v rámci individuálního dovozu.

Značka Infinity je na trhu už dvacet let

A málokdo z motoristických nadšenců odolá, aby se za těmito automobily neohlédl. Málokdo v Evropě si vzhledem k dosavadní zdejší absenci této značky uvědomuje, že Infiniti existuje už bezmála dvacet let. Její nabídka zahrnuje výkonné sedany, kupé a crossovery. Ale právě letošní Ženevu využila divize Infiniti k oslavě oficiálního vstupu na evropský trh: a to světovou premiérou druhé generace proslulého výkonného crossoveru FX – křížence SUV a kupé.

Je to také poprvé v historii, kdy byla novinka této divize poprvé v zahraničí představena mimo USA. Vůz, pod jehož kapotou najdou uplatnění jak šestiválcové, tak osmiválcové motory, má pohon všech kol. Na evropský trh ho zároveň doprovází menší crossover EX.

:. Kompaktní crossover Infiniti EX 37

Pokud jde o klasické cestovní automobily, je pro evropský debut připravena řada G, zastoupená čtyřdveřovým sedanem a dvoudveřovým kupé. Za pohon nou jednotku byl zvolen shodný vidlicový šestiválec o zdvihovém objemu 3,7 l a výkonu 228 kW a nejvyšším točivém momentu 350 Nm. S ním je sedan s to vyvinout rychlost až 240 km hodině, maximálka u kupé je ještě o 5 km/h vyšší. Dovést jízdní vlastnosti k co největší dokonalosti pomáhá systém řízení všech kol, diferenciál se zvýšenou svorností a u sedanu ještě možnost vybavení pohonem všech kol.

U nás příští rok, v Evropě už v říjnu

V Evropě bude oficiální prodej modelů Infiniti zahájen letos v říjnu. U nás se výhradním dovozcem a prodejcem stává společnost Auto Palace Group, která s otevřením svého Centra Infiniti v hlavním městě počítá v první polovině příštího roku.

V době zavádění značky na náš trh má její modelové portfolio zahrnovat čtyři typy: luxusní sedan a kupé řady G, dále kompaktní crossover EX a sportovní crossover FX.

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan se zaměří na elektromobily

Podle vyjádření představitelů automobilky Nissan se značka bude v příštích letech snažit soustředit na vývoj ekologických elektromobilů. Nissan bude nabízet...

V USA klesají prodeje nových automobilů

Pokles amerického automobilového trhu pod vlivem drahého benzínu a obav z recese se v březnu dále prohloubil. Prodej osobních a lehkých užitkových vozů...

Výběr článků

Načítám