Hlavní obsah

Luxusnější Citroën DS5 debutoval v Šanghaji

Novinky, Martin Žemlička

Francouzský výrobce představil na právě probíhajícím autosalonu v Šanghaji třetí model z řady DS. Po DS3 a DS4 je na světě i DS5. Modely řady DS vycházejí z běžných verzí, mají však luxusnější výbavu i zpracování.

Článek

Citroën DS5 technicky vychází z modelu C5. Není to však ani sedan ani kombi, nýbrž čtyři a půl metru dlouhý hatchback. Uvnitř je místo pro pět cestujících; velikost kufru má hodnotu 465 litrů.

Uvnitř najde posádka pohodlná, výrazně tvarovaná sedadla, LED osvětlení nebo kožené čalounění. Zajímavostí jsou vnější světelné lišty (celkem jich je na karoserii šest), které činí automobil lépe viditelným, zejména v noci či za zhoršených světelných podmínek. DS5 je vybavena systémem pro přepínání dálkových a potkávacích světel (tato technologie, kterou používá například Audi ve svých nejdražších modelech, je řízena speciální kamerou umístěnou ve zpětném zrcátku).

DS5 je prvním vozem značky vybaveným technologií Hybrid4, hybridním systémem, který spojuje dieselový motor HDi a elektrický pohon. Motor má výkon 200 koní, poháněná jsou všechna čtyři kola. V nabídce budou i další, zatím neupřesněné pohonné jednotky.

Nový Citroën DS5 se začne prodávat koncem roku. Prodejní ceny zatím výrobce neoznámil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám