Hlavní obsah

Lotus Seven podle mladého designéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte Wayne Battyho? Asi těžko. Tento jihoafrický designér se živí automobily. Ne že by je konstruoval, ale virtuálně je vytváří a následně prodává agenturám. Nyní ale ukázal koncept (opět virtuální) vozu Lotus Seven, který si vysnil on.

Článek

Legendární Lotus Seven nejde jen tak vzít a okopírovat. Na světě existují desítky firem, které vyrábí více či méně zdařilé kopie nebo vozy na podobném základu ale s vlastním image... Nová generace by prostě měla přinést něco jiného, než je zmodernizovaný tvar.

Wayne Batty tak připravil něco, co má s lotusem společné jen kola vystrčená z karoserie a dvoumístnou otevřenou kabinou. Právě ona je to nejzajímavější na voze. Tentokrát totiž zasahuje daleko do širokých boků vozidla, takže poskytuje proti předchůdci hodně prostoru pro cestující.

Dvě verze lišící se od sebe barvou jsou určeny pro muže (samozřejmě černá) i ženy (růžový vůz).

Pokud se chcete podívat na další výtvory Wayna Battyho, navštivte jeho stránky a pokochejte se i jeho vizemi budoucích sériových automobilů, kterými se živí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám