Hlavní obsah

Logo na volantu může zranit posádku, Mazda kvůli tomu svolává 260 tisíc aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční svolávací akci naplánovalo americké zastoupení Mazdy. U 260 tisíc vozů může podle Národní správy bezpečnosti silničního provozu (NHTSA) dojít během nehody k poranění posádky při roztříštění loga na volantu.

Foto: Mazda

Mazda 3 první generace

Článek

Výzvu mohou očekávat američtí majitelé vozů Mazda 3 z modelových let 2004 až 2007. Od roku 2007 má daný díl jiné složení.

Podle dokumentu zveřejněného NHTSA byl problém poprvé zaznamenán při incidentu z roku 2015 mimo USA, kdy při aktivaci airbagu během nárazu zranily tvář cestujícího „rozptýlené fragmenty loga“.

Šetření, které provedl dodavatel dílu, určité riziko potvrdilo a došlo ke změně ve výrobě, Mazdu ale skutečnost, že míra poranění obličeje byla nízká, vedla k závěru, že poranění obličeje jsou podobná zraněním při normální funkci airbagu.

Děsivý pohled: Čínský pick-up získal 0 hvězdiček v nárazovém testu

AutoMoto

V roce 2019 však rozbité logo zranilo oko cestujícího a v letošním roce Mazda obdržela zprávu o celosvětově desátém podobném incidentu. Rozhodla se poté zahájit svolávání vozů.

Mazda logo na volantu nahradí bezplatně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám