Hlavní obsah

Limitovaný Jaguar F-Pace vzdává hold vítěznému prototypu z Le Mans

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Jaguar představila limitovanou edici ostrého SUV F-Pace SVR, nazvanou Edition 1988. Vznikne jen 394 exemplářů, divize SV Bespoke tímto připomíná vítězství v závodě Le Mans.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988

Článek

Limitovaná edice F-Pace SVR vzdává hold závodnímu Jaguaru XJR-9 LM ze závodu 24 hodin Le Mans v roce 1988. Tento vůz během závodu absolvoval 394 kol, proto Jaguar vyrobí jen 394 exemplářů SUV.

Barva karoserie Midnight Amethyst Gloss je zcela nová a bude nabízena výhradně pro tuto verzi. Edition 1988 je unikátní také šelmou a nápisem Jaguar na zadních dveřích ve zlatém odstínu. Na předních blatnících je pak laserem leptané logo.

Foto: Profimedia.cz

Jaguar XJR-9 LM

V interiéru se kromě jiného liší karbonovými dekory s otevřenými póry, semianilinovým koženým čalouněním a detaily ve zlaté barvě na palubní desce, volantu, na pádlech pro řazení, stejně jako na vyhřívaných a chlazených sportovních předních sedadlech.

Symbol šelmy na volantu společně s rámečkem jeho středu dostaly saténově černý povrch. Celý paket doplňují nápisy SV Bespoke a Edition 1988 na podsvětlených prazích a na palubní desce.

Jaguar F-Pace a Range Rover Velar mají nové řadové šestiválce

AutoMoto

Technicky se edice neliší od provedení SVR. To znamená zážehový osmiválcový pětilitr přeplňovaný kompresorem. Díky výkonu 550 koní zrychlí z nuly na 100 km/h za 4,0 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 286 km/h.

Základní předběžná cena na českém trhu je 3 665 055 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám