Hlavní obsah

Limitovaná Cupra Ateca VZ dorazila na český trh, má i výfuk Akrapovič

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od Seatu nedávno oddělená automobilka Cupra přiváží do České republiky vrchol nabídky modelu Ateca. Novinka nese název Limited Edition VZ.

Foto: Cupra

Cupra Ateca Limited Edition VZ

Článek

Cupra Ateca byla prvním modelem před třemi lety vzniklé automobilky. V minulém roce prošlo středně velké SUV omlazovací procedurou a nyní ho Španělé ještě více zatraktivňují. Nově nese vrchol nabídky jméno Ateca Limited Edition VZ, kdy zkratka dvou posledních písmen znamená slovo „veloz“, tedy španělsky „rychlý“.

Cupra představuje elektrický hatchback Born

AutoMoto

Novinka si pod kapotou ponechává původní výkon i technologie, každopádně výbava, kterou se může nejvyšší stupínek pyšnit, je skutečně bohatá. Nechybí čtyřpístkové brzdiče Brembo, které se nacházejí za novými, dvacetipalcovými broušenými koly VZ Cooper. V interiéru se pak objevuje nové kožené čalounění v kombinaci s velurem, skořepinová sportovní sedadla nebo reproduktory Beats.

Foto: Cupra

Nová, dvacetipalcová broušená kola a čtyřpístkové brzdiče Brembo.

Foto: Cupra

Cupra Ateca Limited Edition VZ je vyšperkovanější verzí běžné Cupra Ateca.

Slovinský Akrapovič ve standardu do limitované edice dodává i sportovní výfukovou sadu. Samozřejmostí je pak i zadní spoiler z karbonového kompozitu. Tradičně pak řidič může počítat s adaptivním tempomatem, asistentem jízdy v pruhu a 3D kamerovým systémem.

První elektrická Cupra v maskování ukazuje, že s elektromobilem nemusí být nuda

AutoMoto

Pod kapotou zůstal přeplňovaný motor 2,0 litru TSI, který má výkon 300 koňských sil a točivý moment 400 Nm. Motor je pak spojený se sedmistupňovou automatickou převodovkou a z 0 na 100 km/h zrychlí za 4,9 sekundy. Nechybí tu pak ani pohon všech kol.

Cupra v souvislosti s představením vozu uvedla, že u dealerů ji bude možné pořídit za 1 519 900 korun, tedy asi o 220 tisíc dráž než běžnou verzi. Jak moc limitovaná edice ovšem VZ je, zatím není jasné.

Foto: Cupra

Cupra Ateca LE VZ má v základní výbavě i sportovní výfukový systém Acrapovic.

Foto: Cupra

Zadní spoiler je z uhlíkového kompozitu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám