Hlavní obsah

Lidé v centru Prahy hodnotili design čtyřoké Škody Octavie. Výsledky překvapí

Novinky, maž

Design omlazené octavie s dělenými světlomety vzbudil těsně po premiéře v říjnu loňského roku spoustu negativních reakcí, přestože naživo to auto téměř nikdo z diskutujících do té doby neviděl. A tak jsme nyní omlazenou octavii vzali do centra Prahy a ptali se lidí na jejich hodnocení vnějšího designu.

Škoda Octavia - facelift anketaVideo: Novinky

 
Článek

Sami jsme byli zvědaví, jak to dopadne. Ale když pátý člověk v řadě řekl, že se mu nový design libí, začali jsme se bát, aby anketa nevypadala jako PR článek od škodovky. Z celkem patnácti dospělých lidí z ankety (ne všichni jsou na videu) byly negativní hlasy jenom dva.

Zvláštní je, že v diskusích drtivá většina lidí hodnotila změnu designu u omlazené octavie negativně. Třeba z ankety na našich stránkách vyplynulo, že z bezmála 12 700 hlasujících dala většina nové octavii za design „pětku”, tedy nejhorší hodnocení.

Naživo to ale možná není tak zlé, notabene, když jde o auto ve výrazné barvě, červená v kombinaci s černými koly a černým střešním oknem, což mělo námi zkoušené provedení, vypadá dobře. Octavia, kterou jsme v centru Prahy ukazovali, měla navíc Full LED světlomety, základní provedení mají obyčejné halogenové žárovky. A s nimi auto nevypadá tak hezky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Octavia - vpravo původní verze

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Octavia (2017)

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Octavia (2017)

Anketa

Už jste viděli čtyřokou octavii na vlastní oči?
Ano a design se mi líbil
30,3 %
Ano a design se mi nelíbil
63,5 %
Ne, zatím neviděl
6,2 %
Celkem hlasovalo 6269 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám