Hlavní obsah

Lexus ukazuje kupé a kabriolet LC v limitované edici Hokkaido

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexus odhalil novou speciální edici modelu LC s názvem „Hokkaido Edition“. Určena je pro evropský trh. Vyznačuje se speciálními designovými prvky.

Foto: Lexus

Lexus LC Hokkaido

Článek

Novinka je pojmenována po ostrově Hokkaido – luxusní turistické destinaci v Japonsku, která je známá svými sopkami, horskými lesy, horkými lázněmi Onsen a krásnými silnicemi. V neposlední řadě je ale na ostrově i zkušební okruh Shibetsu, kde se vyvíjely sportovní modely jako LFA a LC.

Lexus LC Hokkaido je k dispozici ve verzi kupé i kabriolet. Vizuálně jej lze odlišit 21palcovými litými koly či černě lakovanou mřížkou chladiče a chromováním.

První jízda v Lexusu LC 500 kabrio: Bezbřehé nadšení

Testy

Je k dispozici výhradně v barevných variantách červená Flare, platinová Sonic, bílá F a v grafitové, zatímco kabriolet LC Convertible je k dispozici s černou nebo červenou látkovou skládací střechou.

Uvnitř najdeme dvoutónovou úpravu s tmavě červenými a černými odstíny. Kromě červeně čalouněného středového tunelu a středové konzoly jsou červené i dveře a palubní deska na straně řidiče, zatímco zbytek interiéru je černý pro asymetrický efekt. Výběr barev byl inspirován vulkanickou povahou oblasti Hokkaido a je zde také číslovaná plaketa, která vyjadřuje její omezený charakter.

Lexus ukázal elektrický supersport, dorazí v roce 2030

AutoMoto

Na výběr bude buď hybridní ústrojí se šestiválcem nebo osmiválec, stejně jako u „běžného“ LC. LC 500h je vybaven 3,5litrovým V6 a dvěma elektromotory produkujícími kombinovaný výkon 264 kW/359 k a točivý moment 500 Nm. Silnější LC 500 má atmosférický 5litrový motor V8 s výkonem 351 kW/477 k a točivým momentem 540 Nm.

Produkce je omezena na 40 kupé a 40 kabrioletů, vyhrazených pro evropské zákazníky. Prodej začne od dubna 2022.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám