Hlavní obsah

Legendární Nissan R32 Skyline GT-R dostane nové díly

Novinky, František Němec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když je nějaké auto ikona i po čtvrtstoletí, musí si ho firma nejen hýčkat ve svých historických sbírkách, ale také se musí postarat o vozy na silnicích. A tak vznikl celý soubor náhradních dílů pro legendární Nissan R32 Skyline GT-R.

Foto: Nissan

Nissan R32 Skyline GT-R

Článek

Jméno Godzilla se i dnes spojuje se značkou Nissan a i dnes je to GT-R. Jenže to moderní GT-R není první toho jména. Poprvé bylo použito právě pro Nissan R32 Skyline GT-R, který se vyráběl v letech 1989 až 1995. Pro auto, které svou slávu vybudovalo pro svůj nekompromisní motor i podvozek, pro fantastické jízdní výkony, pro nezdolnost a ty nejlepší jezdecké zážitky, které dlouho nikdo další nedokázal překonat.

Auto se stalo výborným terčem tuningu a zabodovalo jako nejlepší auto ve slavné počítačové hře Gran Turismo tak, že hrálo ve filmu Fast and Furious… I dnes je velmi ceněno a prodává se za ohromné peníze, které byste dali za mnohem výkonnější nové vozy. Nissan R32 Skyline GT-R je prostě pojem.

A tak Nissan, konkrétně jeho divize Nismo Heritage ve spolupráci s tunikovou firmou pro nissany Autech, vytvořil kolekci osmdesáti dílů podle původních plánů, aby mohli majitelé vozů své miláčky opravovat. V nabídce jsou nárazníky, písty, výfukové systémy, kladky rozvodů a další díly, které se nejvíc opotřebovávají. Majitelé tak budou moct originálně auta opravit a nesnižovat tak jejich hodnotu nějakými pokoutnými předělávkami.

Nismo Heritage v případě zájmu hodlá rozšířit program i na další modely, jako R33 a R34.

Foto: Nissan

Náhradní díly pro Nissan R32 Skyline GT-R

Foto: Nissan

Náhradní díly pro Nissan R32 Skyline GT-R

Foto: Nissan

Náhradní díly pro Nissan R32 Skyline GT-R

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám