Hlavní obsah

Land Rover Defender dostane prodlouženou osmimístnou verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Land Rover Defender dostane spolu se třetí řadou sedadel také 34 cm délky navíc a historické označení 130, třebaže rozvor náprav se nebude měnit. Osmimístná varianta by se měla představit do roka a půl.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender V8 (ilustrační foto).

Článek

Nový defender se bude vyrábět i ve verzi se třemi řadami sedadel. Spekulovalo se o tom už před mnoha měsíci, nyní to však je potvrzeno od automobilky.

Vůz se má představit do roka a půl a podle finančního ředitele značky Adriana Mardella, kterého cituje web Automotive News Europe, „zasáhne trh v ideálním místě v Severní Americe, Číně a na Blízkém východě“. Evropa zmíněna nebyla, což samozřejmě neznamená, že se tu prodávat nebude, ale nemáme ani jistotu opaku.

Foto: Land Rover

Existující pětimístný defender, zde ve verzi V8. Prodloužená varianta bude mít stejný rozvor náprav, naroste vzadu.

Dostane označení 130, odkazující na původní land rover, později defender, který byl v nejdelší variantě podle rozvoru náprav 127 palců (3226 mm) označován někdy 127, jindy právě 130. Novému vozu nicméně zůstane 119” (3022mm) rozvor náprav, prodloužen bude o 342 mm na 5,1 metru vně rozvoru.

Dovnitř se i podle dřívějších úniků informací vejde až osm míst k sezení, což znamená třímístnou lavici ve třetí řadě. To naznačuje, že moc prostoru cestující vzadu mít nebudou, ale taková je realita většiny aut se třemi řadami sedadel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám