Hlavní obsah

Lamborghini připravuje závodní speciál na bázi Aventadoru, prodá jich jen čtyřicet

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé značky chtějí, aby na jejich závodní auta mělo co nejvíc lidí, a tak se snaží srazit jejich cenu co nejníže. Lamborghini se to ale netýká. Připravuje čistě závodní auto na bázi Aventadoru v produkci pouhých 40 kusů.

Lamborghini připravilo speciál na závodní okruhyVideo: Lamborghini

 
Článek

Je jasné, že tenhle závoďák bude opravdu extrémní. Co do techniky, tak i do ceny. Je určen pro tu nejnáročnější klientelu, která si chce poměřit síly na okruzích. Nebo pro závodní týmy, které mají dobré sponzory.

Zato ale bude auto opravdu špičkové. Půjde o přestavěný Lamborghini Aventador SVJ. Dostane karbonovou karoserii, dva chladicí otvory vepředu, centrální nad střechou, kola s centrální maticí, ohromný difuzor a hlavně pořádné stavitelné křídlo.

Evropským autem roku 2020 bude jeden z těchto 35 vozů, Škoda má dva zástupce

AutoMoto

První tajemné video zatím neříká nic o tom, co dalšího se změní. Ovšem víme, že ten ohromný dvanáctiválec o objemu 6,5 litru s atmosférickým plněním bude mít 830 koní. Také víme, že převodovka bude nová. Na závody se ta klasická nehodí, takže půjde o sekvenční šestistupňový mechanismus, který u Lamborghini označují Xtrac. Stejně tak i diferenciál u zadní nápravy dostane závodní verzi s omezenou svorností. Datum premiéry ani cenu zatím Italové neoznámili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám