Hlavní obsah

Lada ukázala vestu v provedení kombi a v outdoorové verzi Cross

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská Lada po sedanu Vesta představuje i odvozené kombi Vesta SW. To se představilo i v dobrodružněji pojaté verzi Vesta Cross. Prodávat se začne v druhé polovině letošního roku. V Česku již Lada nemá oficiální zastoupení.

Foto: Lada

Lada Vesta SW a SW Cross (2017)

Článek

Praktičtější karosářská verze kombi vychází ze sedanu. Kombi je dlouhé  4410 mm a nabízí rozvor náprav 2635 mm. Verze Cross nabízí nadprůměrnou světlou výšku 203 mm, základní provedení je o 25 mm blíže k silnici.

Verze Cross má také bohatší oplastování, poháněná jsou ale pouze přední kola, o verzi 4×4 se stručná tisková zpráva nezmiňuje. Ruská automobilka zatím nezveřejnila velikost zavazadlového prostoru. Vesta Cross je kvůli plastům trochu širší (1764 vs. 1785 mm) a nepatrně vyšší (1512 vs. 1532 mm) než základní kombi.

Foto: Lada

Lada Vesta SW a SW Cross (2017)

Otazníky visí také nad motorizacemi, ale dá se předpokládat, že budou stejné jako v případě výchozího sedanu. Předpokládáme tedy dva benzínové agregáty, šestnáctistovku (106 k/78 kW ) a osmnáctistovku (122 k/90 kW).

Ceny zatím nebyly zveřejněny, sedan Vesta lze pořídit na ruském trhu v přepočtu za 210 tisíc korun. V Česku již Lada nemá oficiální zastoupení.

Foto: Lada

Lada Vesta SW Cross (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám