Hlavní obsah

Lada Niva se vyrábí už 40 let. Výročí oslaví speciální edicí

Lada Niva je jeden z nejdéle vyráběných automobilů na světě. První vyrobený kus vyjel z továrny 5. dubna roku 1977. Aktuálně Lada nabídne speciální edici, která velké výročí oslavuje.

Foto: Lada

Lada Niva 40th Anniversary

Článek

Lada Niva nikdy nebylo žádné luxusní SUV. Šlo vždy o tvrdý pracovní nástroj, kterého si lidé vážili především pro průchodnost terénem a do jisté doby i jednoduchost oprav.

Aktuálně je ve spolupráci s koncernem Renault-Nissan připravována nová generace.

Foto: Lada

Lada Niva 40th Anniversary

Foto: Lada

Lada Niva 40th Anniversary

Čtyřicáté výročí vzniku starého klasického modelu Lada slaví po svém. Z užitkového terénního vozu udělala luxusní užitkový teréňák.

Nejde ale jen o plaketky rozmístěné strategicky po automobilu, aby nikomu neuniklo, že se něco slaví. V nabídce budou i speciální barvy, jako světle zelenkavá, která dosud k vidění nebyla. K mání budou i další tradiční odstíny – třeba červená, černá, bílá.

Foto: Lada

Lada Niva 40th Anniversary

Foto: Lada

Lada Niva 40th Anniversary

To nejzajímavější najdeme v interiéru. Sedadla jsou potažena bílou umělou kůží s vyraženým logem. Kůží je potažený i volant, některé prvky v interiéru jsou místo plastu z kovu. Zajímavá jsou i velká lakovaná kola.

Jinak auto nedostalo nic moc nového. Nabízí standardní pružení, standardní motor - sedmnáctistovku spalující benzín s výkonem 83 kW. Cena vozu zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám