Hlavní obsah

Kouzla a čáry: Americkému sporťáku budou mizet oděrky na laku

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna malá americká firma, která vyrábí sportovní automobily, se rozhodla dát svým zákazníkům něco, co konkurence nemá. Panoz bude mít samoopravitelný lak, který zacelí malé oděrky. Má to ale háček, málokdo si jej bude moct dovolit.

Foto: Panoz

Avezzano GT coupe

Článek

Panoz znají jak skalní fanoušci silničních sporťáků, tak i fanoušci motosportu, kteří tak kovaní být nemusí, protože Panoz je v tomto sportu opravdu pojmem. Jenže tahle malá firmička nemá v silničních vozech až tak velké úspěchy. Vždyť i velkovýrobci chrlí na silnice takové skvosty, jako jsou Dodge Demon, Ford Mustang GT350 nebo Chevrolet Corvette ZR1.

Foto: Panoz

Avezzano GT coupe

A tak musí značka zaujmout něčím jiným. Lakem, který se sám opraví. Když je horko, tak se lak, který vyvinula firma Feynlab, sám zacelí. Jde o polymer s pamětí, kterému stačí ostré slunce nebo třeba vysoušeč vlasů a drobné šrámy nebo oděrky z myčky se samy zarovnají.

Ovšem cena není lidová. Lak stojí 159 000 dolarů, což je více než tři a půl miliónu korun. To je částka, za kterou se dá koupit nové sportovní auto. Přesto Panoz věří, že o jeho sporťáky Avezzano GT coupe a Esperante Roadster, které pohání vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru, bude díky tomu větší zájem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám