Hlavní obsah

Konkurence pro Octavii Scout: Toyota Corolla už má také outdoorovou verzi

Novinky, fra

Verze s oplastovanými blatníky, nárazníky a lehce zvýšeným podvozkem byly zatím vcelku výsostným územím evropských automobilek. Ovšem teď přijíždí i Toyota se svým modelem Corolla ve verzi Trek.

Foto: Toyota

Toyota Corolla Trek

Článek

Toyota Corolla kombi je v Evropě žádané auto a může být ještě víc, pokud se zalíbí verze Trek těm, kteří chtějí auto o kousek vyšší, rádoby terénní a hlavně efektnější. Vůz totiž dostal o 20 mm zvýšenou světlou výšku, plastovou ochranu nárazníku, podběhů a boků, sedmnáctipalcová kola a LED světlomety.

Tyto typy vozidel jsou vždy o trochu lépe vybavené, takže i zde je sedmipalcový displej v interiéru, spousta jinak příplatkových bezpečnostních asistentů nebo adaptivní tempomat.

Foto: Toyota

Kombi zaujme i velkým kufrem

Foto: Toyota

Zajíavé je obšití sedadel

Auto se dostane na náš trh na začátku příštího roku za zatím blíže neurčenou cenu. Pod kapotou bude na výběr z trojice benzínových motorů – dvoulitru, osmnáctistovky a dvanáctistovky v hybridním uspořádání.

Ještě bychom měli prozradit, že jméno Trek nepochází od nějakých trekových vycházek, ale je to spojením Toyoty s výrobcem kola Trek Bicycle a majitelem cyklistické stáje Trek - Segafredo, která závodí na italské Vueltě.

Foto: Toyota

Toyota spolupracuje s cyklistickou stájí Trek - Segafredo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám