Hlavní obsah

Koncernový večírek Volkswagenu odhalil úterní novinky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se již tradicí, že koncern Volkswagen v předvečer otevření světově významného autosalonu naživo ukáže vybraným hostům své nové modely. Letos se akce pro stovky pozvaných hostů konala ve Fraport Areně nedaleko frankfurtského letiště.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hala Fraport zažila v pondělí tu méně, tu více nápadité představení nových modelů. Ve srovnání s rokem 2011 byl letošek méně akční podívanou.

Článek

Zhruba tři minuty měla v pondělí večer každá značka koncernu Volkswagen na to, aby stovkám hostů z řad vrcholných manažerů, významných prodejců či pozvaných novinářů ukázala svou letošní „úrodu“. Obvyklou lehce cirkusovou show, která je provázena dunivou hudbou a tanečními kreacemi, začala letos značka Seat s modelem Leon ST, tedy s karosářskou verzí kombi vycházející z aktuálního leonu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hala Fraport zažila v pondělí tu méně, tu více nápadité představení nových modelů. Ve srovnání s rokem 2011 byl letošek méně akční podívanou.

Vzhledem k tomu, že automobilky napříč celým světem drtivou většinu svých světových premiér ohlásí týdny nebo dokonce měsíce dopředu a zveřejní i fotografie, nelze čekat ani od frankfurtského autosalonu skryté perly, které se objeví až v úterý, první den autosalonu. Na koncernovém večírku tak jde spíše o slovní exhibici šéfů jednotlivých značek, kteří po svém vystoupení vždy sklidí až nečekaně mohutný potlesk. Vcelku zajímavá podívaná je to ale i tak.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

V Hale Fraport bylo nakonec méně místa než kolik bylo pozvaných hostů. Někteří tak museli představení sledovat na obrazovkách.

Škoda tak dle očekávání představila rapid v karosářské verzi spaceback, omlazený yeti ale na pódiu při prezentaci šéfa Škody Winfrieda Vahlanda nebyl (na stánku jej od zítřka samozřejmě uvidíte).

„Nový Rapid Spaceback je milníkem v historii naší značky – jako náš první hatchback mezi kompakty nám otvírá dveře do nejsilnějšího tržního segmentu v Evropě,“ řekl Vahland.

Během úterního dopoledne Škoda odtajní cenu nové karosářské varianty.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Tanečnice a nový Rapid Spaceback. Za chvilku přijde šéf Škody Winfried Vahland nový model osobně představit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám