Hlavní obsah

Kia zveřejnila ceník nové verze cee´d

Právo, Radek Plavecký

Za novou modernizovanou verzi osobního auta Kia cee´d zaplatí zákazníci na českém trhu od 334 980 korun. Cenu zveřejnili v pondělí večer zástupci automobilky na tiskové konferenci v Žilině.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kia cee´d GT během testování na Slovensku

Článek

Nová generace Kia cee´d se začala ve slovenském závodě vyrábět v červnu, v srpnu se přidala i sportovní edice GT Line. Ta je na tuzemském trhu k mání za cenu od 444 980 korun.

Se zveřejněním cen Kia Motors Czech oficiálně zahájila prodej nové verze svého nejpopulárnějšího modelu v České republice.

Podle oficiálního žebříčku nově registrovaných aut Kia v Česku obsadila sedmou pozici. Za prvních 7 měsíců tady bylo zaregistrováno 4651 vozů této automobilky.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Zadní část vozu Kia cee´d

Mezi novinky modernizované modelové řady cee´d patří zcela nový tříválcový motor 1.0 T-GDI. Automobilka nově vybavila všechny verze modelové řady cee’d a přidala verze s vyšším výkonem a dynamickým vzhledem GT a GT Line. Všechny změny se týkají všech třech karosářských verzích, jimiž je pětidveřový cee’d, kombi cee’d Sportswagon a třídveřový pro cee’d.

Odvážnější střih

Modernizovaná Kia cee’d má odvážnější design. Příď si zachovává charakteristické rysy značky Kia, světlomety s integrovanými mlhovkami jsou protažené do stran.

Mezi výraznější znaky patří hranatější a širší nárazník s chromovanými ozdobnými prvky kolem mlhových světlometů a nová mřížka masky chladiče s oválným tvarem.

Základní podoba interiéru zůstává beze změny, ale přišla řada drobných vylepšení.

Asymetrická přístrojová deska orientovaná víc na řidiče se odlišuje chromovanými ozdobnými prvky, které se nacházejí v oblasti panelu přístrojů, výdechů ventilační soustavy na straně řidiče i uprostřed horního okraje přístrojové desky.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Interiér vozu Kia cee´d

Další chromované prvky zdobí, v závislosti na variantě výbavy, například panel kolem řadicí páky, kliky dveří a ovládací prvky pro nastavení teploty na přístrojové desce.

Nové motory

Modernizovaný cee’d je nabízen s širší paletou motorů a převodovek. Kia představuje při uvedení modernizovaného modelu cee’d zcela nový motor 1.0 T-GDI (Turbo Gasoline Direct Injection). Tento nový tříválec má nižší spotřebu paliva a nižší emise.

Cee’d nabízí také vznětový motor 1.6 CRDi.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Boční pohled na modernizovaný cee´d

Tento motor je nabízený pro modernizované modely cee’d i novou variantu GT Line, poskytuje výkon 136 k (místo dosavadních 128 k) a maximální točivý moment 280 N.m (zvýšení z 260 N.m).

Kia cee’d je i nadále nabízena se zážehovými motory 1.6 GDI 135 k a 1.4 MPI 100 k (Multi-Point Injection) společně s oblíbeným vznětovým motorem 1.4 CRDi. Všechny uvedené jednotky splňují emisní normu Euro 6.

Modernizovaný cee’d přichází s druhou technickou premiérou pro značku Kia, a tou je zcela nová sedmistupňová dvouspojková převodovka DCT, která se dodává exkluzivně pro modely vybavené výkonnějším vznětovým motorem 1.6 CRDi 136 k.

Nová převodovka Kia DCT je schopna přenášet vyšší točivý moment vylepšeného motoru modernizovaného modelu cee’d a disponuje vyšší účinností než šestistupňová samočinná převodovka s kapalinovým měničem momentu, kterou nahrazuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám