Hlavní obsah

Kia v USA od roku 2009 vyrobila dva milióny automobilů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia má kromě domovské Jižní Koreje své výrobní závody na Slovensku, ale také ve Spojených státech. Zde korejská automobilka vyrábí sedm let a nyní vyrobila jubilejní dvoumilióntý automobil.

Foto: Kia

Jubilejním vozem s pořadovým číslem 2 000 000 byla bílá Kia Sorento.

Článek

Do svého prvního a zatím jediného výrobního závodu v USA Kia investovala zhruba 1,1 miliardy dolarů (cca 29 miliard korun). Sériovou výrobu zahájili v polovině listopadu 2009. Doposud se zde vyrobilo přes čtyřicet procent vozů prodaných ve Spojených státech.

Závod vyrábí SUV Sorento a sedan střední třídy Optima, tedy dva nejprodávanější modely Kie ve Spojených státech. V průměru produkují výrobní linky závodu ve West Pointu v americkém státě Georgia 285 tisíc automobilů za rok.

Kia vyrábí ročně více než tři milióny vozů v 10 výrobních a montážních závodech v pěti zemích světa. Jeden má i na Slovensku, ten mimochodem překonal hranici dvou miliónů vyrobených vozidel loni v dubnu.

Foto: Kia

Továrna ve West Pointu v americkém státě Georgia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám