Hlavní obsah

Kia představuje další crossover, poslední model rodiny Ceed

Novinky, fra

O tom, že přijde nový crossover XCeed, jsme věděli už dávno. Ohlášená premiéra je na konec června. Ovšem už dnes se objevila první fotografie vozu a také první informace, které ukazují, že tohle není jen oplastovaná Kia Ceed.

Foto: Kia

Kia XCeed

Článek

Že se Kia hodně soustředí na SUV a crossovery, padlo už včera - ke všem současným modelům těchto tříd totiž připravuje nový model Seltos. Jenže uběhlo jen pár hodin a značka vydala další zprávu o novém crossoveru. Je to XCeed, tedy očekávaný zvýšený model na bázi modelu Ceed.

Bude to „městský crossover”, takže nemůžeme čekat, že by to byl nějaký velký teréňák. Smířit se musíme s absencí pohonu všech kol. Ovšem je tu něco, na co je třeba upozornit. I když sama značka říká, že jde o právoplatného člena rodiny Ceed, tak to není jen tak obyčejné oplastování současné karosářské varianty.

Foto: Petr Horník, Právo

Kia Ceed 1,4 T-GDI v našem testu

Evropská centrála ve Frankfurtu nad Mohanem totiž připravila XCeedu novou karoserii, jakýsi sportovní hatchback. Nikoliv nepodobně elegantnímu kombíku Proceed vzadu tvar vozu lehce padá dolů, takže je elegantnější a efektnější. Změna tvaru karoserie by se ale neměla projevit na prostornosti interiéru.

Dále je tu samozřejmě přidaná větší světlá výška, oplastování podběhů, střešní nosiče apod. Pod kapotou se objeví tradiční motorová paleta, takže můžeme počítat jak s benzínovými agregáty 1.0 a 1.4, tak s naftovou šestnáctistovkou. Pravděpodobně přijde i plug-in hybridní verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám