Hlavní obsah

Kia poutá na nový elektrický crossover

EV6 bude prvním elektromobilem od automobilky Kia, který nebude mít spalovací nebo hybridní ekvivalent. Jde také o první vůz značky na elektrické platformě e-GMP. Korejská automobilka ukazuje první upoutávku.

Kia odhaluje model EV6, první vyhrazený elektromobil značky Video: Kia

 
Článek

Nový crossover EV6 bude pro Kiu něčím jako je Enyaq iV pro Škodu. První elektromobil na sdílené modulární platformě pro elektromobily. Na plošině e-GMP už příbuzný Hyundai staví například Ioniq 5.

Novinka přinese nový designový jazyk značky, nové logo i názvosloví. Modely EV budou čistými elektromobily. „EV6 je zhmotněním záměrů naší značky, sloganu ‚Movement that inspires‘, jakožto i naší nové designové filozofie,“ uvedl Karim Habib, viceprezident a vedoucí globálního návrhářského centra automobilky.

Hyundai představuje Ioniq 5, hranatý hatchback s rychlým dobíjením

AutoMoto

Půjde o crossover zatím neupřesněné velikosti. Vizuálně se ale právě Ioniqu 5 blíží, může být tudíž rovněž jakýmsi přerostlým hatchbackem. Vždyť Ioniq 5 sice délkou karoserie 4635 mm je mezi modely Tucson a Santa Fe, ovšem rozvor náprav 3000 mm přesahuje i obří americké SUV Palisade.

Jakékoli technické informace však Kia zatím drží pod pokličkou. Premiéra novinky se chystá ještě během prvního čtvrtletí letošního roku.

Foto: Kia

Kia EV6

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám