Hlavní obsah

John Cooper Works GP II: nejvýkonnější sériové Mini

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mini zveřejnilo první fotografie a pár základních informací o limitované edici John Cooper Works GP II. Ta má patřit k tomu nejsportovnějšímu, co kdy v sériové podobě mělo znak Mini. Jaký je výkon motoru, však automobilka nepochopitelně neuvedla.

Foto: Mini

Mini John Cooper Works GP II (2012)

Článek

Dosud mezi nejvýkonnější Mini patřil model Cooper S s kitem John Cooper Works GP. Ten měl pod kapotou přeplňovanou šestnáctistovku, která s 218 koňmi dovedla s malým autem velmi slušně zacvičit. Mini zatím zůstává tajemné ohledně použitého motoru i celkového výkonu. Jisté je, že o pohon se postará přeplňovaná šestnáctistovka, jejíž výkon se odhaduje na 220 – 230 koní. Podvozek dostal tvrdší pružiny i tlumiče, v základní výbavě nechybí ani samosvorný diferenciál.

Foto: Mini

Mini Cooper S GP (2006)

Foto: Mini

Mini John Cooper Works GP II (2012)

O technice nové limitované edice nevíme téměř nic. Automobilka ale už zveřejnila zajímavou, nicméně pro praktické ježdění méně podstatnou informaci  - současné GP je na severní smyčce Nürburgringu s časem 8:23 o 19 vteřin rychlejší, než předchozí generace. Cena zatím nebyla oznámena, už nyní je ale jisté, že do prodeje po celém světě půjde pouhých 2000 kusů tohoto malého divocha.

Foto: Mini

Mini John Cooper Works GP II (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám