Hlavní obsah

Ještě ostřejší. BMW M135i prošlo dílčí modernizací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW oznamuje podstatné přeladění svého ostrého hatchbacku od divize M Performance. M135i má nyní mít tužší odpružení a výraznější zvuk.

Foto: BMW

BMW M135i xDrive po dílčí modernizaci

Článek

S aktuální generací jedničkové řady vkročilo BMW do dosud neprobádaného rybníku, protože z klasické koncepce motoru umístěného vpředu podélně a pohonu zadních kol přešlo na dnes mnohem běžnější koncepci „všechno vpředu”.

I ostrá verze od divize M Perfomance se proto změnila, jde o čtyřkolku, kterou lze mnohem příměji srovnávat s takovým Mercedesem-AMG A35 nebo Audi S3.

Test Mercedesu-AMG A 35: Vstupenka do světa AMG

AutoMoto

První jízda s novým Audi S3: Perfektní polykač okresek

Testy

Především Mercedes už v této verzi má o něco nekompromisnější naladění odpružení, oba zmínění konkurenti kromě toho nabízí i ještě výkonnější varianty. Navíc mezi běžnou a M Performance variantu se nedávno vměstnala také verze 128ti.

Spojme si výše zmíněné, nebo si snad jen vyberme to nejpravděpodobnější, a možná najdeme důvod pro to, že BMW oznamuje výrazné přeladění modelu M135i, které nesouvisí s žádným faceliftem celé modelové řady.

Vůz má mít nyní tužší odpružení. „Pro spojení spodních příčných ramen přední nápravy s karoserií byly nově použity hydraulické silentbloky, přičemž přepracována byla také příčná a podélná ramena zadní nápravy. Došlo také k novému naladění pružin a tlumičů. Výsledkem je výrazné omezení naklánění vozu v zatáčkách, což má další příznivý vliv na citlivost řízení při intenzivní sportovní jízdě,” zní v prohlášení.

Test BMW M135i: Praktičtější, efektivnější. Ale o výjimečnost přišel

AutoMoto

Zůstává mechanický samosvorný diferenciál na přední nápravě či speciálně naladěné řízení. Dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec má nadále 225 kW, 306 koní výkonu a pracuje s osmistupňovou samočinnou převodovkou. Ovšem podle automobilky byl výrazně pozměněn zvukový doprovod. Díky novému výfuku.

Po vzhledové stránce byly do nabídky doplněny jen laky z řady Individual, stejně jako pro celou řadu kompaktních modelů vyráběných v Lipsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám