Hlavní obsah

Ještě jedna poslední příležitost: Alfa Romeo prodává úplně nové 8C Spider

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevřené varianty Alfy Romeo 8C vzniklo pouze 500 kusů. Přesto je po devíti letech od konce produkce k mání nový kus, který nikdy neopustil továrnu. Prodává jej sama automobilka.

Foto: FCA Heritage 3x

Zachovalejší Spider pravděpodobně nenajdete.

Článek

Je běžné, že i z omezené produkce si automobilka nechá nějaký ten kus pro sebe. A nemusí se rovnou jednat o předprodukční prototypy, které stejně na silnice nemohou. Alfa Romeo neprodala jeden sériový kus modelu 8C Spider, vzácného supersportu, který ve verzi s plátěnou střechou vznikl v počtu pěti set kusů.

Foto: FCA Heritage

Střecha je plátěná.

Italové se nezmiňují o konkrétních pohnutkách, které vedou k prodeji vozu z programu FCA Heritage, tedy zčásti jakéhosi továrního depozitáře. Víme však, že konkrétní vůz na fotkách v krásném červeném laku pochází z konce produkce, nikdy neopustil továrnu a na tachometru tak má „jen pár kilometrů”.

Cena je rovněž otázkou. Ve své době přišel takový kus v přepočtu na téměř sedm milionů korun. Předpokládejme, že tohle auto se cenou vyšplhá podstatně výš. Charismatický Spider pohání osmiválec původem z Maranella, má zdvihový objem 4,7 litrů a poskytuje atmosférických 331 kilowattů. Z nuly na stovku to trvá 4,6 sekund a maximální rychlost činí 295 km/h.

Foto: FCA Heritage

Dvoumístný Spider vychází z kupé Competizione.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám