Hlavní obsah

Jen 99 kusů a ani o jeden víc. Alpina představila parádně upravené BMW

Novinky, fra

Pokud se vám líbí BMW, tak se vám asi líbí i automobilka Alpina. Její úpravy aut jsou tak specifické, že i německé ministerstvo dopravy uznalo, že nejde o tuningovou firmu, ale vede ji jako automobilku. A právě Alpina teď připravila speciální sérii Alpina B4 S Edition 99.

Foto: Alpina 2x

Alpina B4 S Bi-Turbo Edition 99

Článek

Nejde o žádnou připomínku roku. Prostě těch speciálních aut bude 99, a ne 100. A jaká to budou auta? Budou vycházet z klasického M4 Coupé nebo Convertible, které Alpina předělává do podoby B4 S. Jeho řadový šestiválec nabízí 324 kW (440 koní) a 660 N.m.

Foto: Alpina

Alpina B4 S Bi-Turbo Edition 99

Edice 99 pak nabídne ještě další sílu – konkrétně 332 kW (446 koní). Vše má být směřováno tomu, aby se co nejvíc téhle síly dostalo na silnici. Takže omezovače byly potlačeny, stabilizace přiškrceny. V případě kupé s pohonem všech kol bude mít auto maximální rychlost 303 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,9 s. Pouze zadokolka pak nabídne 306 km/h a 4,3 s. Kabriolet (zadokolka) pak má maximálku 304 km/h.

Samozřejmě že auto dostane standardní sérii úprav vzhledu – tradiční nárazník, kola, podvozek. Nové budou sportovní výfuk, jiné obšití sedadel a samozřejmě plakety s označením speciální edice a pořadovým číslem vozu.

Cena auta startuje na 74 705 eur, což je v přepočtu jen kousek pro dva milióny korun.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám