Hlavní obsah

Jaký otec, takový syn. Dílnu na falešná ferrari a lamborghini policie odhalila na popud automobilek

Novinky, laz

Repliky supersportů jsou běžnou součástí béčkového automobilového světa, ovšem když se originálu blíží až příliš… Otec se synem za svůj nelegální um v Brazílii skončili ve vězení.

Foto: Policie Santa Catarina

Na první pohled se o tak zoufalé repliky rozhodně nejedná.

Článek

Policie v brazilském státě Santa Catarina v pondělí zadržela kompletní podnik, ve kterém vznikaly repliky supersportů od slavných italských značek. Tajnou továrnu v Itajaí podle dostupných informací provozovali otec se synem.

Foto: Policie Santa Catarina

Proporce vozů jsou velmi blízko originálu.

Foto: Policie Santa Catarina

Na fotkách od místní policie je vidět prostředí nelegální dílny.

Na exkluzivní vozy dvojice poutala prostřednictvím sociálních sítí. Kopie byly podle místní policie nabízeny za ceny v přepočtu od milionu do milionu a půl korun českých.

Spolu s osmi vozy v různém stadiu konstrukce zadrželi policisté také různé formy a součástky ze starších vozů, údajně špatné kvality. Nejčastěji do od píky vyrobených supersportů velmi podobných rozměrů montovali šestiválcový motor z Chevroletu Omega.

Foto: Policie Santa Catarina

Brazilci si vyráběli většinu potřebného sami.

Foto: Policie Santa Catarina

Nejčástějším používaným motorem byl šestiválec ze Chevroletu Omega, u nás známého jako Opel.

Policie uvádí, že vyšetřování trvalo více než dva měsíce a na nelegální činnost upozornila právnická společnost ze São Paula, která spolupracuje s dotčenými automobilkami. Těmi jsou Ferrari a Lamborghini. I na přiložených fotkách vidíme napodobeniny modelů F430, Gallardo či Huracán.

Zmíněná příbuzensky spjatá dvojice byla na místě zatčena. Obviněni jsou z trestného činu porušování práv k duševnímu vlastnictví.

Foto: Policie Santa Catarina

Myslelo se i na výšivky sedadel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám