Hlavní obsah

Jako z filmu: Muž zastavoval 94letou řidičku v protisměru dálnice

Profesionální řidič Thomas Prado jel v minulém týdnu po dálnici nedaleko texaského města Stamford, když si všiml bílého Chevroletu Impala, který jede po dálnici v protisměru. Rozhodl se chevrolet zastavit a jeho 94leté řidičce pomoci.

Foto: Profimedia.cz

Dálnice v Texasu (Ilustrační foto)

Článek

Když Prado viděl auto v protisměru dálnice, přidal, aby dojel ke křižovatce dřív a pokusil se vůz zastavit. To se však nepodařilo - impala kolem něj projela, jako by nic.

Druhý pokus vůz zastavit byl o poznání nebezpečnější jak pro Pradovo auto, tak i pro něj samotného, ale také výrazně efektivnější. Prado přejel travnatý dělicí pás a přiblížil se k autu v protisměru, a to už se mu podařilo ho zastavit.

Zjistil, že za volantem je 94letá babička. Na jeho slova, že jede po dálnici v protisměru, reaguje v 56. sekundě videa šokujícím způsobem: „Vím o tom.” Přesto pokračovala v jízdě, místo aby zastavila - anebo aby přejela na správnou stranu třeba v místě, kde se ji Prado snažil zastavit prvně.

Pomohl jí ale dostat se mimo nebezpečí a společně počkali na příjezd policie. K žádné nehodě v tomto případě nedošlo. Podle amerického ministerstva dopravy způsobí lidé jedoucí po dálnici v protisměru ročně 300-400 nehod se smrtelnými následky.

V České republice bylo vloni 320 případů, kdy někdo vjel na dálnici do protisměru, ale nehodami končily jen jednotky z nich. Uvedl to v minulosti plk. Tomáš Lerch, šéf české dopravní policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám