Hlavní obsah

Jak zabavit děti na dlouhé cestě autem, aniž by jim bylo zle? Audi má řešení

Trápí-li vaše děti v autě buď zoufalá nuda, anebo kinetóza (nemoc z pohybu), a nic moc mezi tím, nápad Audi může být spásou - brýle virtuální reality, v nichž se program chová podle toho, jak zatáčí auto.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Audi Holoride má řešit problém s nudou i nevolností zároveňVideo: Audi, Disney, AP

 
Článek

Německá automobilka Audi staví auta, která k cestování na dlouhé trasy přímo vybízejí - nedávno jsme testovali model A7. Jenže co když vaše děti trápí kinetóza a nechcete je navlékat do směšných francouzských brýlí? [celá zpráva]

Řešením má být systém Holoride, který Audi představilo na právě probíhajícím veletrhu CES v americkém Las Vegas. Zvládne dvě věci najednou - zabavit děti a ještě jim pomoci předejít nevolnosti z jízdy autem.

Ve hře, jejíž část si ve videu můžete prohlédnout, nezatáčí hráč sám, nýbrž auto. Systém je spojený s vozidlem a pokud řidič zatočí, vy ve hře zatočíte taky. Takže oči i smysl pro rovnováhu dávají mozku totožné informace a vám se nebude zvedat žaludek.

Foto: Audi

Řidič jede po silnici, hra ve virtuální realitě kopíruje zatáčky.

Podle Audi takto jde nejen hrát některé hry, ale např. se i vydat na prohlídku středověkého města nebo se dokonce dívat na konvenční film. Startup s názvem holoride (podle tiskové zprávy Audi opravdu s malým písmenem), který automobilka pro účel tohoto systému založila, má používat otevřenou platformu, aby se mohly do vývoje zábavy pro tento účel vložit i další firmy.

Podle automobilky má být takovýto systém na trhu zhruba za tři roky. Potenciál je prý mnohem širší i v souvislosti s komunikací auta s infrastrukturou, na jejímž poli se Audi také angažuje - např. když řidič zastaví na červenou, hra v Holoride na to může reagovat nějakou specifickou překážkou či sekvencí.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám