Hlavní obsah

Bývá vám v autě špatně? Citroën nabízí řešení, budete ale vypadat komicky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo ví, že mu v autě nebo při cestování jiným prostředkem bývá špatně, vezme si před jízdou prášek anebo si za jízdy nebude číst či koukat do mobilu. Anebo může investovat 2600 korun do brýlí, které simulují umělý horizont a řeší tak případné potíže při cestování. Rovněž je ale třeba počítat s tím, že propůjčí nositeli i poněkud komický vzhled.

Brýle Seetroën pomohou proti kinetózeVideo: Citroën

 
Článek

Nevolnost při jízdě autem zvaná též kinetóza nebo nemoc z pohybu trápí každého třetího cestovatele, uvádí automobilka Citroën a dodává, že našla řešení, jak podobné potíže vyřešit. Vývojáři vytvořili speciální brýle, které nazvali „Seetroën”. Netápejte nad výslovností jednoho nebo druhého názvu (Citroën), ve francouzštině je stejná.

Brýle fungují na principu umělého horizontu, který vytvářejí pomocí barevné kapaliny v obručích, skrz něž se díváte na svět. Oko periferně horizont vidí, což mu dovolí se synchronizovat s vjemy vnitřního ucha.

Foto: Citroën

Brýle Seetroën

Technologie se podle tiskové zprávy jmenuje Boarding Ring a není vynálezem automobilky, nýbrž nejmenovaného francouzského start-upu. Údajně byla původně vyvinuta pro námořníky.

Nemůžeme soudit, zda něco takového opravdu funguje, či nikoli, nezkoušeli jsme to. Nejsme si ale jisti, jestli bychom se v něčem takovém chtěli prezentovat na veřejnosti – vždyť lidé ve videu a na fotkách vypadají jemněji řečeno jako klauni.

Foto: Citroën

Brýle Seetroën

Kdyby bylo prvního dubna, zasmáli bychom se zajímavému aprílovému žertíku – něčemu takovému koneckonců kromě vzhledu nahrává i název vzniklý slovní hříčkou. Jenže je červenec a tahle věc vážně existuje, a dokonce si ji můžete koupit v butiku Citroënu za 99 eur, tedy necelých 2600 korun.

Anebo si můžete v autě na chvíli přestat číst a vnímat, kudy jedete. Nebo si před cestou vzít příslušný prášek. Nebo požádat řidiče, aby zvolnil či na chvíli zastavil, pokud to je možné. A zůstane vám důstojnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám