Hlavní obsah

Jak upevnit výfuk? Američan zkusil nejhorší možný způsob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje řada způsobů, jak upevnit výfuk, který vzadu upadl ze svých úchytů. Některé jsou dobré, jiné trochu méně. A jeden je zcela nevhodný, přesto jej řidič odtahovky zkusil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Upadnutý výfuk není nic neobvyklého, zejména pokud jezdíte starými auty. V takovém případě vás jistě nikdy nenapadlo výfuk přivázat k paprskům kol. Ve Spojených státech to ale někoho napadlo.

Ford Edge první generace možná není zas tak starým autem, ale jeho výfuk očividně nedržel na místě, jak měl. Aby ho netáhl po asfaltu, řidič odtahovky ho při zapřahání upevnil. Jenže ho upevnil - ano, vidíte správně - za paprsky kol.

Kola se při tomto způsobu tažení samozřejmě musí točit, takže za jejich paprsky není možné cokoliv přivazovat. V tomhle případě se to ukázalo během pár vteřin, kdy kurtny povolily a výfuk slétl zpátky na zem.

Polskému kamionu v zatáčce vybouchla pneumatika, okolní provoz sešrotoval

AutoMoto

Chce se říci, že je dobře, že řidič nepoužil kvalitnější upínací popruhy. Kdyby vydržely déle a on s nimi vyjel na silnici, mohlo by jejich přetržení ve vysoké rychlosti způsobit nějaké škody. Anebo by mohly přehřáté pneumatiky explodovat či začít hořet.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám